Cumartesi, Eylül 7

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Merih Demiral’e verilen cezayı kınadı

Merih Demiral, EURO 2024 son 16 turu Türkiye-Avusturya maçında galibiyet kutlaması sırasında yaptığı “bozkurt selamı” nedeniyle 2 maç cezalıydı.

REKLAM

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa futbolunun yönetim ve denetleme organı olan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) Türk milli futbolcu Merih Demiral’e verdiği iki maç yasağına tepki gösterdi.

Cumartesi günü sosyal medya hesabından destek mesajı yayınlayan Aliyev, Türk milli takımının Almanya’nın ev sahipliği yaptığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükselmesinden dolayı tebrik etti. Cezanın adil olmadığını belirterek şiddetle kınayan Aliyev, Türk milli takımına Hollanda ile oynayacağı maçta başarılar diledi.

UEFA kararında gerekçe olarak Demiral’in “sportmenliğe aykırı davranışı” gösterildi. Yaptırım, UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin “Genel davranış ilkeleri” başlıklı 11. maddesi uyarınca uygulandı.

UEFA açıklamasında: “Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’in, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki UEFA temsili müsabakadan diskalifiye edilmesine karar verilmiştir. , spor müsabakalarını spor dışı etkinlikler için kullandılar ve futbolun itibarına zarar verdiler.” , belirttiler.

Demiral ise Türkiye’nin Avusturya’yı mağlup ettiği son 16 tur karşılaşması sonunda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Ülkü Ocakları ile özdeşleşen “bozkurt selamı”yla sevincini dile getirdi. 2-1 biten futbolcunun bu hamlesi hem Avrupalı ​​siyasetçilerin dikkatini çekti hem de MHP karşıtı Türkler tarafından eleştirildi.

Türkiye’nin, Cumartesi günü Hollanda ile oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında stoperden mahrum kalıp kalmayacağı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) UEFA’ya yaptığı itirazın karara bağlanmasının ardından belli olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom