Cumartesi, Temmuz 27

Alman rüzgar enerjisi devi, Türkiye’den 1 milyar euroluk ekipman alacak

Blanco, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) ve Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (Rüzgar Avrupa) tarafından Avrupa Birliği (AB) Bölgesi için Rüzgar Enerjisi Tedarik Zinciri Zorlukları, Çözümler ve Alternatifler başlıklı toplantının ardından sorularını yanıtladı. Parlamento.

Blanco, Türkiye’den yılda 600 milyon euro değerinde rüzgar enerjisi ekipmanı tedarik eden şirketlerinin en büyük tedarik zinciri merkezlerinden biri olduğunu ve bu tedarikin büyük kısmının Batı, Orta ve Kuzey Avrupa’da kullanıldığını söyledi.

Blanco, Türkiye’de tedarik zinciri ve ekosistemin rekabet gücünün güçlü olduğunu söyledi.

Ülkede 3,2 gigawatt kurulu rüzgâr enerjisi kapasitesiyle pazar lideri olduğunu iddia eden Blanco, şunları söyledi: “Türkiye, çelik kulelerimizin dünyadaki en büyük kaynağı ve tedarikçisidir. Türkiye’den ekipman tedariğimizi artırmayı planlıyoruz. Toplam ürün sunumumuz Şu anda 600 milyon euro olan rakamın iki katı olduğunu belirterek, “Sayısal büyümeyle 2024’te 1 milyar euroya ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin sadece kendi şirketi için değil, Avrupa ve sektör için de kritik bir pazar olduğunu vurgulayan Blanco, şöyle konuştu: “Avrupa’nın Türkiye ile sektörde karşılıklı bağımlılığını arttırıp ortak pazar yapısına geçmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Ortak pazar yapısına yaklaştıkça, “Hem sektör hem de şirket açısından daha iyi olacak. Bu nedenle Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ticaret anlaşmalarında ortaya çıkabilecek her türlü engelin mümkün olduğunca kaldırılması gerektiğini savunuyoruz.” dedi.


“Dayanıklı bir elektrik ve tedarik sistemi ulusal güvenlik açısından kritik önem taşıyor”

Dünyada ve Avrupa’da rüzgar santrallerinin tedarikinde yaşanan zorlukları değerlendiren Blanco, izin süreçlerinin uzunluğunun, yüksek enflasyonun ve satın alma yapılarının enflasyona endeksli olmamasının sektörü zorladığını açıkladı.

Tüm dünyanın ekipman tedariğine büyük oranda bağlı olduğu Çin’de enflasyonun yaşanmadığını belirten Blanco, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu, Çin’de bu tür yatırımların artması yönündeki eğilimi hızlandırıyor. Ancak AB, dayanıklı bir tedarik zinciri ve ekonomi istiyor. Rüzgar enerjisi ekipmanlarına yönelik AB destek paketinin nasıl çalışacağını ve somut önlemlerin neler olacağını görmemiz gerekiyor. elektrik sistemi dayanıklı değil. Dayanıklı bir ekonominiz yok. Dayanıklı bir tedarik zinciriniz yoksa, dayanıklı bir elektrik sisteminiz yok. Bu, ulusal güvenlik açısından kritik öneme sahiptir. (Çin’e bağımlı olmadığımız sürece) Durum, Avrupa’nın Rusya’yla gaz konusunda yaşadığından çok daha kötü olabilir. Rusya “Ekonomiler ve aileler sıkıntı çekiyor, ancak arzın kesinliği var. Sektörün toplum, ulusal güvenlik ve elektrik sistemi açısından kritik öneme sahip teknolojiler için tek bir kaynağa bağımlı kalması politika yapıcılar açısından ciddi bir stratejik hata olacaktır.”

Blanco, politikaların dirençli bir sektörün oluşmasını desteklemesi halinde gerekli önlemlerin piyasaya yansıyacağını ve kâr amacı güden şirketlerin tedarikçilerini Avrupa’da daha fazla yatırım yapmaya teşvik edeceğini sözlerine ekledi.


Türkiye’de ciroda %50 büyüme hedefi

Nordex Başkan Yardımcısı ve Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi Genel Müdürü Ender Özatay, şirketin rüzgar enerjisinde Türkiye’deki kurulu gücünün 3,2 gigawatt olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Her geçen gün iki kat rakamlı büyüyoruz. Türkiye’de büyüme bekliyoruz. 2024 yılı ciro açısından yüzde 50’nin üzerinde.” .” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’de kanat üretiminin 6 hatlı bir tesiste devam ettiği ve 2 yeni üretim hattının daha kurulduğu bilgisini paylaşan Özatay, bu hatların şirketin 2024 ve 2025 yılındaki büyümesini karşılamak amacıyla oluşturulduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking