Cumartesi, Temmuz 27

Obeziteye karşı biyolojik tedavi





İnsan vücudunun sistemi taklit edilerek doğal tedavi seçenekleri araştırılıyor. Biyolojik ilaçlar obeziteye karşı umut vaat ediyor Obezite dünya çapında hızla artan hastalıklardan biri olup sağlık açısından büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Obezite ise birçok hastalığın tetikleyicisidir.

Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Furkan Burak, şunları söyledi: “Normal kilodan obeziteye geçtiğinizde neyin yanlış gittiğini, vücudun buna karşı koymak için ne tür mekanizmalar geliştirdiğini anlamaya çalışıyoruz ve bunları taklit ederek tedavi etmeye çalışıyoruz. Biyolojik ilaçlar gerçekten de bu konuda devrim yarattı. Öncelikle obezitenin bir hastalık olduğunu kabul etmeliyiz. “Ve genellikle paket halinde geliyor ve diyabet, şeker hastalığı, karaciğer hastalıkları, tansiyon, astım gibi pek çok soruna neden oluyor” dedi.

Obeziteye karşı umut verecek bir çalışma yapılıyor. Doğal tedavi yöntemleri insan vücudunun yağ depolama sistemi taklit edilerek geliştirilmektedir. “Vücut fazladan enerji aldığında onu yağ olarak depolar. Ve yağ deposunun içinde saklarsanız güvenli bir depo olur ama dışarıda, karaciğerde saklarsanız karaciğer yağlanmasına ve insülin direncine neden olur. Bağışıklık hücrelerinde iltihap oluşturur. Vücut bu depolamayı çok ilginç bir şekilde sağlarken, yağ dokusu diğer organlara haberci gönderiyor, palmiteolik asit, bir yağ asidi ve hormon görevi görüyor, tehlike var diyor, depolayacağım diyorsunuz, don diyorsunuz. Sakın saklama.

Bu doğal yağ asidi geliştirilen tedavi seçeneklerinden biridir. Burak, doğal yağ asidinin insanlar üzerinde test edilmeye başlandığını söyledi. “Bunu saflaştırdık ve şimdi Harvard Tıp Fakültesi’nde insanlarda test ediyoruz. Gökhan hocamızın laboratuvarında 15 yıldır üzerinde çalıştığımız ve test ettiğimiz bir buluş. Şu ana kadar elde edilen tüm sonuçlar, bu molekülün obeziteyle ilişkili sorunları önleyebileceğini gösteriyor. “Amacımız, vücudu taklit ederek ve doğal bir yağ asidini geri döndürerek bu tepkileri yavaşlatmak ve önlemektir.”



“Obezite ameliyatı 12 yaşında düştü”


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking