Perşembe, Eylül 19

Beyaz toz içeren şüpheli paketler ABD’nin en az 16 eyaletindeki seçim ofislerine gönderildi

Şüpheli paketlerden bazılarının “ABD Hainleri Temizleme Ordusu” tarafından imzalandığı bildirildi.

REKLAM

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) ve Postanenin en az 16 eyaletteki seçim ofislerine gönderilen şüpheli paketleri araştırdığı iddia edildi.

ABC News’in verdiği bilgiye göre şüpheli paketlerin New York, Tennessee, Wyoming, Kentucky, Oklahoma, Iowa, Nebraska, Missouri, Kansas, Indiana, Massachusetts ve Colorado’daki seçim yetkililerine ulaştığı doğrulandı. Benzer şüpheli mesajların Arizona, Georgia, Connecticut ve Maryland’deki ofislere ulaşmadan önce ele geçirildiği bildirildi.

En az dört eyaletteki yetkililer paketlerdeki maddelerin tehlike oluşturmadığını söylerken, Oklahoma seçim bölgesi gönderilen maddenin beyaz un olduğunu söyledi.

FBI ve Posta Servisi Salı günü yaptıkları açıklamada beyaz tozlu maddeler içeren mektupları araştırdıklarını söyledi.

Açıklamada, “Ayrıca kaç mektubun gönderildiğini, mektuplardan sorumlu kişi veya kişileri ve mektupların arkasındaki nedeni belirlemek için ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz” denildi.

Paketlerden bazılarının “ABD Hainleri Ortadan Kaldırma Ordusu” tarafından imzalandığı bildirildi.

Yetkililer, Kansas ve Wyoming’deki seçim ofislerinin Pazartesi günü boşaltıldığını ve Jefferson City, Missouri ofisindeki havalandırma sisteminin önlem olarak kısa süreliğine kapatıldığını söyledi.

Kasım 2023’te Amerika Birleşik Devletleri’ndeki seçim ofislerine şüpheli paketler gönderildi. FBI, beş eyaletteki seçim ofislerine gönderilen zarflardan dördünde fentanil testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş