Cuma, Eylül 20

Uzmandan depremle ilgili kritik açıklama! 4 şehir gösterdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, dün gece saat 23.20’de Tokat’ın Sulusaray ilçesinde (merkez üssü) 4,7 kilometre derinliğinde deprem meydana geldiğini açıkladı. Çevre illerde de hissedilen depremde vatandaşlar dışarı çıkıp bekledi. Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, şu ana kadar olumsuz bir duruma rastlanmadığını, AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve diğer kurumların alanda incelemelerini sürdürdüğünü belirtti. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş olağanüstü açıklamalarda bulundu.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

BÜYÜKLÜKTEN DAHA AZ DEPREM ÜRETEBİLİR 7

Jeoloji mühendisi Prof. sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Dr. Osman Bektaş, Tokat-Çorum ve Adana-Mersin’e dikkat çekerek Tokat depremiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bektaş, şöyle konuştu: “Yıkıcı olmayan ancak büyüklüğü 7’den küçük deprem oluşturabilen levha içi bir faydan oluşmuştur. Bir süredir devam eden orta büyüklükteki Tokat-Çorum ve Adana-Mersin levha içi depremleri ise plaka sınırı olan Doğu Anadolu Fayı’nın M 7,8 depreminin sonucudur” yorumunu yaptı.

Bektaş ayrıca bir başka paylaşımında şunları söyledi: “M4 MERSİN DEPREMİ – Doğu-sol-yanal Anadolu fay sistemine bağlı 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki Maraş depremi çifti aynı zamanda Kuzey Anadolu fay sistemini de harekete geçirerek Malatya-Adana-Mersin ve Malatya-Adana-Mersin’i karşılıklı olarak etkilemektedir. Amasya -Çorum-Tokat levha içi depremlere neden oluyor “Levha içindeki faylar 7 büyüklüğünün altında depremler üretebiliyor” dedi.

Önceki içerik Sonraki içerik
Kayıp kadın 1 aydır aranıyor! Tanınmayan çürümüş ceset…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş