Salı, Ekim 22

Son Dakika Haberi: ‘Yenidoğan Çetesi’nin Faaliyetleri Tüyler ürpertiyordu! Bakan Tunç’tan açıklama: 22 şüpheli tutuklandı

Türkiye’de son günlerde en çok konuşulan konu ‘Yenidoğan Çetesi’nin tüyler ürpertici faaliyetleri oldu. Tepkilerin odağında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) günde 8 bin lira almak üzere yenidoğan bebekleri yoğun bakımda tutan çete yer alıyor. 47 şüphelinin yer aldığı iddianamede mali açıdan sorumlu 19 hastane ve sağlık şirketinin isimleri yer alıyor.

BAKAN TUNÇ’TAN ‘GİZLİ ÇETESİ’ SORUŞTURMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Çetenin şu ana kadar ihmalkarlıkla 12 çocuğun ölümüne neden olduğu iddia edilirken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruşturmaya ilişkin son detayları paylaştı.

3244

“47 ŞÜPHELİDEN 22’Sİ TUTUKLANDI”

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“İstanbul’daki bazı özel hastanelerin yenidoğan bakım ünitelerinin kiralanması ve insanlık dışı ve yetersiz koşullar nedeniyle bebek ölümlerine ilişkin CİMER’e iletilen talepler ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı 05.21.2011 tarihinde soruşturma başlattı. .2023 ve bugüne kadar herhangi bir tutuklama yapılmadı.

7567

“YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

47 şüpheli hakkında 16.10.2024 tarihinde iddianame hazırlanmış olup, 22’si tutuklu olan bu şüphelilerin yargılaması devam etmektedir.

SAVCILIK’A TEHDİT OLDUĞUNA İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan Büyükçekmece Başsavcılığı, Büyükçekmece Başsavcılığı’nda görev yapan cumhuriyet savcısına yönelik tehdit iddiasıyla soruşturma başlatırken, gözaltına alınan 8 şüpheliden 5’i tutuklandı, 3’ü hakkında da adli kontrol kararı çıkarıldı. . “Bu soruşturma detaylı ve titizlikle devam ediyor.”

546

ÖZEL AÇIKLAMASI: OLAYLARI İNCELEMEK VE ARAŞTIRMAK İÇİN BİR HEYETİ GÖREVLENDİRİLDİ

Ancak CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili bir paylaşım yaparak bir heyet oluşturacağını söyledi. Özel, şunları söyledi: “Cumhurbaşkan yardımcılarımız Zeliha Aksaz Şahbaz ve Gamze Taşcıer ile milletvekillerimiz Aylin Yaman, Kayıhan Pala, Gamze Akkuş İlgezdi, Turan Taşkın Özer, Murat Çan ve Ali Karaoba’dan oluşan bir heyet, yaşanan ciddi olayları incelemek ve soruşturmak üzere görevlendirildi. Yeni doğan bebek ölümleriyle ilgili olarak ise “Heyetimiz derhal çalışmalarına başladı” dedi.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber