Çarşamba, Eylül 18

prof. Dr. Naci Görür’den o bölgede kritik deprem uyarısı: “En az 7.4…” – Son Dakika Türkiye Haberleri

Yer bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal Fırat TV kanalına olağanüstü açıklamalarda bulundu.

Görür, Malatya fayının gelecekte sorun yaratabileceğini vurguladı. “Malatya için en önemli fay Malatya fayıdır. Bu fay üzerinde araştırmalar devam ediyor ve son büyük depremin üzerinden uzun zaman geçtiği biliniyor. dedi.

“ZAMAN OLARAK ÇOK UZAK DEĞİL”

Görür, yakında Tunceli’de deprem beklediğini söylüyor:

“Şu anda Tunceli’de deprem bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova var. Ortadaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur. Biz buna Yedisu suçu diyoruz.

Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova mahallesi arasında yer almaktadır. Ben deprem ürettim, o da deprem üretecek. Çok uzak bir zamanda değil. Böyle olursa 7’den fazla deprem olacak ve çok yıkıcı olacak.

Orada bina yoğunluğu ve nüfus fazla değil ama halkım hayatını kaybetmeye devam ediyor. Tunceli Valisi ve o bölgenin valileri sözlerimi ciddiye aldılar.

Oradaki kaymakamlarla da görüştüm. Onları mümkün olduğu kadar uyardım. Tunceli’de çalışıyorlar. Karlıova için bir diğer avantaj da son depreme neden olan fay. Karlıova-Bingöl-Göynük.

“EN-AZ 7.4”

“Karakoçan’a gidiyor, oradan Elazığ’a, Elazığ’dan Malatya’ya, oradan da Hatay’a gidiyor. Artık deprem beklediğimiz ve korktuğumuz diğer yer ise Karlıova ile Bingöl-Göynük arasındadır.

Tam kavşakta. 20 Şubat depremleri oraya enerji aktarmış olabilir. Depremin nerede olacağını merak ediyorsunuz. “Bingöl-Karlıova-Erzincan arası en az 7,4 olabilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom