Cumartesi, Temmuz 27

Papa Francis: Gazze’deki savaş terörizme dönüştü

Konutunda İsrailliler ve Filistinlilerle ayrı ayrı görüşen Papa, Aziz Petrus Meydanı’nda yaptığı konuşmada, çatışma nedeniyle “her iki tarafın da ne kadar acı çektiğini” ilk elden duyduğunu söyledi.

REKLAM

Papa Francis, Hamas’ın elindeki rehinelerin İsrailli akrabaları ve Gazze’de akrabaları bulunan Filistinlilerle ayrı ayrı görüşerek, bölgedeki çatışmanın savaş ötesine geçerek “terörizme” dönüştüğünü söyledi.

Francis, evindeki toplantıların hemen ardından Aziz Petrus Meydanı’nda genel bir dinleyici kitlesine yaptığı hazırlıksız konuşmada, çatışma nedeniyle “her iki tarafın da nasıl acı çektiğini” ilk elden duyduğunu söyledi.

Papa, “Savaşların yaptığı budur. Ama burada savaşların ötesine geçtik. Bu savaş değil. Bu terörizmdir” diyen Papa, her iki tarafın da “nihayetinde onları yok edecek tutkulara kapılmalarına izin vermemeleri için” dua edilmesini istedi. Herkesi öldür “.

İsrail’in Vatikan Büyükelçisi Raphael Schutz, papanın söylediklerine doğrudan değinmek istemediğini belirterek, şunları söyledi: “Basit bir ayrım var: Bir taraf öldürüyor, tecavüz ediyor ve kendi tarafındakileri umursamıyor. Diğer taraf kavga ediyor.” nefsi müdafaa olarak.”

Papa ile tanışan İsrailli ailelerle düzenlediği basın toplantısında konuşan Schutz, ailelerin birçoğunun Papa’nın açıklamalarından habersiz olduklarını, çünkü bu yorumların toplantıdan sonra gerçekleştiğini söyledi.

Meydanda Papa’yı dinleyenler arasında bir grup Filistinli, beyaz bezelere sarılı cesetlerin resimlerini ve “Nekba devam ediyor” yazılı pankartı taşıdı.

Arapça’da felaket anlamına gelen Nakba, İsrail’i kuran 1948 savaşında Filistinlilerin yerinden edilmesini ve mülksüzleştirilmesini tanımlamak için kullanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking