Perşembe, Eylül 19

Aracını muayeneye getirenlerin dikkatine! Aradaki farkın iadesine karar verildi

Konya’da Tüketici Hakem Heyeti, Hüseyin Özdemir’in araç muayene istasyonunda aracının vize ücretini kredi kartıyla ödediği için aldığı 128,18 TL’lik farkın iade talebini değerlendirdi. Özdemir’e para iadesi yapılmasına karar veren heyet, şirketin kredi kartından kestiği farkı “kusurlu hizmet” olarak nitelendirdi. Özdemir, şunları söyledi: “Türk halkına örnek teşkil ederek milyonlarca insan arasındaki bu farkı ortadan kaldırıyorum.

Oto yedek parça satışı yapan Hüseyin Özdemir (34), 28 Aralık 2023 tarihinde vize işlemleri için aracını Seydişehir ilçesindeki araç muayene istasyonuna götürdü. Özdemir, 1130.44 TL tutarındaki vize ücretini kredi kartıyla öderken, ödemeyi gerçekleştirdi. 128,18 TL ek farkla. Durumu avukatı Emre Akman’la paylaşan Özdemir, aldığı 128,18 TL’lik farkın Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a aykırı olduğunu öğrenince 7 Şubat’ta Tüketici Hakem Heyeti’ne iade başvurusunda bulundu.

KESİM FARKININ İADE EDİLMESİNE KARAR VERİLMİŞTİ

Talebi değerlendiren Tüketici Hakem Heyeti, kredi kartından kesilen farkın iade edilmesine karar verdi. Heyet gerekçesinde, şirketin kredi kartından kestiği farkın “kusurlu hizmet” olduğunu belirtti.

“AMAÇ 128 TL DEĞİL”

Hukuk mücadelesini kazanan Hüseyin Özdemir, hedefinin 128,18 TL’yi geri almak olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili farkındalık yaratmak için şikayette bulundum. Sonuç olarak şikayetim sonuçlandı ve kazandık. Türkiye’nin her yerindeki insanlara örnek olması ve milyonlarca insanın bu farklılığını ortadan kaldırması için buna örnek oluşturdum. Burada amaç 128 TL değil. İnsanların haklarını aramasını istiyorum. “Lider oldum” dedi.

“ÖRNEK BİR KARAR”

Hüseyin Özdemir’in avukatı Emre Akman, şunları söyledi: “Müvekkilim aracını kontrol etmeye gidip kredi kartıyla ödeme seçeneğini tercih ettiğinde aradaki bakiye farkı müşterinin ödemek zorunda olduğu tutara eklenmiştir. Müşterimizin talebi üzerine Geçtiğimiz günlerde Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunduk ve talebimizin incelendiğini ve firmanın Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un “ayıplı hizmet” maddesi uyarınca alınan 128,18 TL’nin tarafımıza iade edilmesine karar verdiğini, Onbinlerce kişi araçlarını muayene ettirmek için araç muayene istasyonuna geliyor ve insanlar kredi kartıyla ödeme yapmak istiyor. Her kişiden 128.18 TL ücret alınsaydı bu, günlük milyonlarca TL değerinde bir karar olurdu. Tüketici hukukunda kusurlu hizmettir bu, 128.18 TL aldığında ne zengin ne de fakir olacaktır. Buradaki yegâne amacımız, kararımızı emsal göstererek, kamuoyunu araç muayenehanesinde kesilen tutarın geri alınabilmesi konusunda bilgilendirmektir. Şirketin aldığı kredi kartı ücreti kesinlikle hukuka aykırıdır ve vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesini istiyoruz” dedi.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş