Cumartesi, Temmuz 27

Trump: Yeniden seçilirsem ‘ilk gün hariç’ diktatör olmayacağım

Trump, göreve gelir gelmez başkanlık yetkilerini ülkesinin Meksika ile olan sınırını kapatmak ve “ilk günden itibaren” petrol üretimini artırmak için kullanacağına söz verdi.

REKLAM

Eski ABD Başkanı Donald Trump, bir sonraki seçimde yeniden başkan seçilmesi halinde “birinci gün hariç” diktatör olmayacağını söyledi.

Gelecek yıl yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçi aday olması beklenen Trump, kampanya yürüttüğü Iowa Davenport’ta bir televizyon kanalına açıklama yaparak, siyasi rakiplerinden intikam aldığı yönündeki suçlamaları reddetti. Beyaz Saray’a yeniden seçildi.

“İlk gün” açıklamasına açıklık getiren Trump, göreve gelir gelmez başkanlık yetkilerini kullanacağına, ülkesinin Meksika ile olan güney sınırını kapatacağına ve “birinci günde” petrol üretimini artıracağına söz verdi.

Trump daha önceki açıklamalarında, iktidara dönmesi halinde başta mevcut Başkan Joe Biden olmak üzere kendisi hakkında suç dosyaları hazırlayan Adalet Bakanlığı bürokrasisinden “intikam alacağının” sözünü vermişti.

Anketlere göre Trump’ın şanslı sayıldığı Iowa eyaletinde ön seçimler 15 Ocak’ta başlayacak.

ABD Başkanı Biden, son açıklamalarında Trump’ın “demokrasiye yönelik bir tehdit” olduğunu iddia ediyor ve Trump’ın ikinci seçilmesinin Amerikan otokrasisinde tehlikeli ve benzeri görülmemiş bir dönemin başlangıcı olabileceği konusunda uyarıyor.

2017-2020 yılları arasında iktidarda olan Trump, uzun süredir seçimlerde hile yapıldığını ve başkanlığın kendisinden çalındığını iddia ediyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking