Cumartesi, Temmuz 27

Suudi Arabistan 2030 yılındaki yabancı turist hedefini 70 milyona çıkardı

Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al Hatib, 2023 yılında turist sayısının 77 milyonu yerli, 27 milyonu yurt dışından olmak üzere 100 milyonun üzerine çıkacağını açıkladı.

REKLAM

Suudi Arabistan’ın 2023 yılında 27 milyon yabancı turist çektiği ve 2030 hedefini iki katından fazla artırdığı açıklandı.

Suudi Arabistan varlık fonunun düzenlediği konferansta 2023 yılı verilerini açıklayan Turizm Bakanı Ahmed Al Hatib, “Bu yıl 77 milyonu yerli, 27 milyonu yurt dışından olmak üzere 100 milyondan fazla turiste ulaştık” dedi.

Yetkililer, 2030 yılı için 100 milyon turist hedefine erken ulaşıldığını, yeni hedefin 150 milyona çıkarıldığını, yurt dışından 70 milyon turistin gelmesini beklediklerini, bunun da önceki 30 milyon hedefin iki katından fazla olduğunu söyledi.

Turizm, Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın, dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısının fosil yakıtlardan uzaklaşmasına ve petrol sonrası bir geleceğe hazırlanmasına yardımcı olmayı amaçlayan Vizyon 2030 reform programının önemli bir unsurunu oluşturuyor.

İslam’ın en kutsal mekanları olan Mekke ve Medine’ye ev sahipliği yapan Suudi Arabistan, uzun zamandır iş amaçlı seyahat edenleri ve hacıları ağırladı ancak genel turist vizelerini yalnızca 2019’da, yani koronavirüs pandemisinin küresel sektörü etkilemesinden sadece birkaç ay önce uygulamaya koydu.

Kızıldeniz kıyısındaki yeni tatil yerlerinin büyük bir çekim merkezi olması bekleniyor; Ancak Husi isyancıların komşu Yemen’de Kızıldeniz’deki gemilere yönelik son saldırıları bölgedeki güvenlik kaygılarını yeniden canlandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking