Cumartesi, Temmuz 27

SON DAKİKA | ABD’den Gazze kararı! Orta Doğu’daki amfibi gemisi Doğu Akdeniz’e ilerliyor

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna Gazze’yi vurarak karşılık verdi. Şu ana kadar binlerce insan öldü ve yaralandı. Gazze’de durum her geçen gün kötüleşirken İsrail saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari şunları söyledi: “Kara operasyonlarını yavaş yavaş genişletiyoruz.” Öte yandan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Reuters kameramanı Abdullah’ın öldürüldüğü saldırıyı İsrail’in kasten düzenlediğini iddia etti.

09:30

HAMAS YÖNETİCİSİ: ‘UTANDIK’

Hamas’ın uluslararası ilişkiler ofisi başkanı Musa Ebu Marzuk, Katar merkezli El Cezire televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Ebu Merzuk, “Hizbullah’tan ve Batı Şeria’daki kardeşlerimizden çok şey bekliyorduk. Filistin yönetimindeki (Mahmud Abbas liderliğindeki) kardeşlerimizin tutumundan utanıyorduk.” dedi.

Filistin yönetiminin bazı yetkilileri arasında iyi seslerin çıktığını ancak geri kalan seslerin çok fazla iddialı olduğunu belirten Abu Merzuk, şunları söyledi:

“Birçok yabancı bize, Filistin Yönetimi üyelerinin ve bazı Arap ülkelerinin gizlice Batı’ya ‘Hamas’ı ortadan kaldırması’ çağrısında bulunduğunu bildirdi.”

09:00

ABD ORTADOĞU AMFİBİ GEMİSİ DOĞU AKDENİZ’E DOĞRU İLERLİYOR

CNN’in, isminin açıklanmasını istemeyen ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD’nin ağustos ayında Ortadoğu’ya gönderdiği 26’ncı Deniz Piyadeleri Seferi Görev Gücü’nü taşıyan amfibi gemi USS Bataan, Süveyş Kanalı’na doğru hareket etmeye başladı. geçen haftanın sonu.

Yetkililerden biri, ağustos ayından bu yana Kızıldeniz’de bulunan geminin yakın zamanda Doğu Akdeniz’e varacağını kaydetti.

Yetkililer, bu adımla geminin İsrail ve Lübnan’a daha da yakınlaşacağını kaydederek, geminin görevlerinden birinin de sivillerin tahliyesine yardımcı olmak olduğunu söyledi.

“İSRAİL VE GAZZE’YE ASKER GÖNDERMEYECEĞİZ”

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail veya Gazze’ye asker gönderme planının olmadığını açıkladı.

08.30

SURİYE AÇIKLANDI! “İSRAİL YAYINLARIMIZI DURDURDU”

Suriye devlet televizyonunun aktardığı haberlerde İsrail’in Dera kentine hava saldırısı düzenlediğini okuyoruz. Hava saldırılarında iki ordu mevzisinin hedef alındığı bildirildi.

07:00

12 BİN KİŞİNİN HAYATI TEHLİKE ALTINDA! İSRAİL SALDIRIYLA TEHDİT EDİYOR

Filistin haber ajansı WAFA’nın bölgedeki kaynaklarından verdiği bilgiye göre, savaşın 24. gününün başlangıcında İsrail savaş uçakları, Kudüs hastanesi çevresindeki tesisleri gece boyunca yoğun bombardımana tuttu.

Filistin Kızılayı’na bağlı Kudüs hastanesine güvenli olduğunu düşünerek sığınan 12 bin kişi, bombalama sırasında zor günler yaşadı.

Filistin Kızılayı yaptığı açıklamada, İsrail yetkililerinin Kudüs hastanesini bombalamakla tehdit ettiğini duyurdu ve hastanenin derhal boşaltılması çağrısında bulundu.

Açıklamada, Gazze’nin Tel el-Heva bölgesindeki Kudüs hastanesindeki sağlık personeli ve oraya sığınan sivillerin hastaneyi terk etmelerini isteyen İsrail askeri güçlerinin, hastanenin çevresini kasten bombaladığı ve bazı kısımlara zarar verdiği vurgulandı. Hastanenin sağlık personelinin görevlerini bırakmayacağı belirtildi.

Açıklamada, güvenli olması nedeniyle 12 bin kişinin Kudüs hastanesine sığındığı, aralarında hasta ve yaralıların da bulunduğu yaklaşık 800 kişinin tedavi altına alındığı belirtildi.

Öte yandan İsrail’in, 1000 kişinin sığındığı Ortodoks kültür merkezini ve 500’den fazla kişinin sığındığı Rum okulunu bombalama tehdidinde bulunduğu bildirildi.

06:00

35 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze Hükümeti Basın Bürosu, Telegram sayfasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle 35 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Thumbs_b_c_a589a5d41a01cbf32b2788c003714607

Açıklamada ölen 35 gazetecinin isminin yer aldığı bir liste yayımlandı.

05:00

GAZZE’NİN BAZI BÖLGELERİNDE İNTERNET ERİŞİMİ KESİLDİ

Filistinli telekomünikasyon şirketi Jawwal’in Facebook sayfasından yayımlanan yazılı açıklamada, Şeyh Rıdvan bölgesindeki ana jeneratörün arızalanması nedeniyle internet erişiminde ve iletişimde kesinti yaşandığı kaydedildi.

Açıklamada, arızanın giderilmesine yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtilerek, saldırıların başlamasından bu yana internete, sabit hat ağına ve mobil cihazlarda iletişimde sık sık kesintiler yaşandığı hatırlatıldı.

04:00

RSF: ‘SALDIRI KASITLIDIR’

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), 13 Ekim’de Lübnan-İsrail sınırında gazetecilere yönelik saldırıda hayatını kaybeden Reuters kameramanı Abdullah’ın ölümüne ilişkin soruşturmanın ilk sonuçlarını internet sitesinde paylaştı.

RSF açıklamasında, saldırı günü saat 18.00 sıralarında aralarında Abdullah’ın da bulunduğu 7 gazetecinin kaldığı bölgede yaklaşık 30 saniye arayla iki saldırının meydana geldiği belirtildi.

640x480

Açıklamada, ilk saldırıda Abdullah’ın öldüğü, bir gazetecinin de yaralandığı, ikinci saldırıda ise El Cezire’ye ait bir aracın infilak ettiği ve çok sayıda gazetecinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, RSF’nin yaptığı balistik analizde, söz konusu atışların, gazeteci grubunun ve araçlarının vurulduğu bölgenin doğusundan, İsrail sınırı yönünden geldiği belirtildi. Aynı yönden aynı noktaya bu kadar kısa sürede (30 saniyenin biraz üzerinde) gelen iki saldırı, açıkça kasıtlı bir hedefin göstergesidir.” bunu kanıtlıyor.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, olay günü saldırı yerinde bulunan gazetecilerin üzerinde “basın” yazan kurşun geçirmez yelekler olduğu ve kasklarını taktıkları belirtildi.

Öte yandan açıklamada, söz konusu gazetecilerden Edmond Sassine’nin saldırıdan birkaç saniye önce olay yerinde bulunduğu belirtiliyor.

03:00

“YER OPERASYONUNU YAVAŞÇA GENİŞLETİYORUZ”

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, basın toplantısı sırasında Hamas’ın elinde bulunan mahkumların sayısına ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Gazze’de 239 kişinin “gözaltına alındığını” ve ailelerine haber verdiklerini kaydeden Hagari, bunların arasında yabancı işçilerin de bulunduğunu söyledi.

Thumbs_b_c_957cde8e38ab4db3a6acaca45c5a5592

Hagari, Hamas’ın Gazze şefi Yahya Sinvar’ı da takip ettiklerini ve onu bulana kadar takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

Gazze’ye yönelik kara operasyonuna da değinen Hagari, “Kara operasyonunu kademeli olarak genişletiyoruz. Askerlerimizin can güvenliği için elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

Hagari, dün Gazze’nin kuzeyindeki operasyonlarda aralarında Hamas taktik komutanlarının da bulunduğu düzinelerce İsrail ordusunun silahlı unsurunun öldürüldüğünü söyledi.

02:00

HOLLANDA BAŞBAKANI NETANYAHU’YLA GÖRÜŞTÜ: “GAZZE’YE YARDIM SAĞLAMAK İÇİN YARDIMA İZİN VERİLMELİ”

Hollanda Başbakanı Rutte, X’e ilişkin yaptığı açıklamada Netanyahu ile Gazze’deki insani durumu görüştüğünü söyledi.

Dünyanın Gazze’deki durumu kaygıyla takip ettiğini belirten Rutte, “Ben (Netanyahu’ya) Gazze’ye ulaşmak için daha fazla insani yardıma ihtiyaç olduğunun altını çizdim” dedi. dedi.

Thumbs_b_c_82347fde08c009725cdbf389619a423c

Gazze’de acil olarak su, gıda, yakıt ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Rutte, şöyle konuştu: “Bu, dünyanın İsrail’e destek vermeye devam etmesi için de gerekli. Büyük ölçekli yardımları mümkün kılmanın en iyi yolu, Gazze’de insani bir ara verilmesidir. anlaşmazlık.” değerlendirmesini yaptı.

MODELE GÖRE ÇAĞRI

Netanyahu ile yardımların Kıbrıs’tan Gazze’ye deniz yoluyla ulaştırılması olasılığını görüştüğünü söyleyen Rutte, Hamas’ın elindeki rehinelerin ve bölgede mahsur kalan yabancıların sevdiklerine güvenli bir şekilde ulaşması gerektiğini söyledi.

Rutte, şunları söyledi: “Bölgesel gerilimi önlemek ve masum sivillerin ölümlerini mümkün olduğunca önlemek için askeri operasyonlarda kısıtlama gereklidir. Bu, (İsrail’in) meşru müdafaa hakkını ortadan kaldırmaz, ancak İsrail’in orantılı hareket ettiğini de göstermesi gerekir. ” dedi.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

Rutte, Netanyahu ile Filistin’in durumunu görüştüklerini belirterek, “Güvenli bir İsrail’in yanında kendilerine ait güvenli bir devlet. Özellikle bu karanlık dönemde, bu konudaki konuşmayı yeniden başlatma fırsatını değerlendirmeye çalışmalıyız.” dedi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’la da Gazze’deki insani durum konusunda görüştüğünü söyleyen Rutte, İngiliz mevkidaşı ile “İki ülke arasında kalıcı barışı amaçlayan savaş sonrası siyasi süreç hakkında düşünmeye şimdiden başlamanın önemi konusunda” anlaştıklarını kaydetti. bağımsız bir Filistin devleti ve güvenli bir İsrail.”

Rutte, hafta başında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmelerde iki devletli çözüme yönelik süreci değerlendirdiğini söyledi.

GAZZE’YE YARDIMIN HIZLANDIRILMASI

Başbakanlık 10 Numaralı Ofis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Sunak ve Rutte’nin Gazze’ye yardımın hızlandırılması, Gazze’deki İngiliz ve Hollanda vatandaşlarına destek verilmesi ve rehinelerin geri dönüşünün garanti altına alınmasına yönelik çabaların görüşüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Sunak ve Rutte’nin uluslararası insani hukukun sürdürülmesi ve Gazze’deki sivillerin korunmasının hayati önemi konusunda mutabakata vardığı ve iki liderin bölgede daha fazla zararlı ve istikrarsızlaştırıcı gerilimin önlenmesinin önemini tartıştığı belirtildi.

Açıklamada, “(Sunak ve Rutte) çatışmanın barışçıl çözümüne ve iki devletli çözüme yönelik sürecin yeniden başlatılmasının önemini tartıştılar” denildi. İfadesi kullanıldı.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
12 yaşındaki Eymen'i gören gözlerine inanamıyor!  Okula giderken, evde, sokakta, her yerde... "'Oğlum yeme' diyorum ama beni dinlemiyor"12 yaşındaki Eymen’i gören gözlerine inanamıyor! Okula giderken, evde, sokakta, her yerde… “Oğlum yeme diyorum ama dinlemiyor.”
Tüyler ürperten cinayetin yürek parçalayan ayrıntıları: Öldürülmeden önce...Tüyler ürperten cinayetin yürek parçalayan ayrıntıları: Öldürülmeden önce…
Amacımız liberal bir Anayasaya ulaşmaktırAmacımız liberal bir Anayasaya ulaşmaktır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking