Cumartesi, Temmuz 27

Muhtar cinayetinde yeni gelişme… Aynı aileden 4 kişiye müebbet hapis cezası!

Ispartaİtibaren Son zamanlarda Büyük Kabaca ilçesine bağlı Karşı mahalle muhtarı Yüksel Ülperen (44), geçen yıl 11 Aralık’ta silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Soruşturmadaki şüpheliler Bayram Özgen (51) bkz. Emine Özgen (41) çift, çocukları Hüseyin Özgen (22) ve 17 yaşındaydı kaza anında Bekir Özgen (18) Bayram Özgen’in ilk eşinden olan oğlu Tevfik Özgen (31) tutuklandı.

Bekir Özgen cinayeti kendisinin işlediğini belirtirken, otopsi sonucunda Ülperen’in birden fazla ateşli silahla vurulduğu ortaya çıktı. Savcılık, olay yerinde bulunan tüm aile bireylerinin tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

Mahkeme, azmettirdiği iddia edilen Emine Özgen’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, diğerlerinin ise tutuklanmasına karar verdi. Bayram Özgen ve oğulları Tevfik, Hüseyin ve Bekir Özgen hakkında ‘kasten cinayet’ Görmek “Ateşli silah satın almak ve bulundurmak” işlediği suçlardan dolayı müebbet hapis, Emine Özgen ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı. ‘kışkırtma’ suç için 30 yıl hapis talebiBir dava açıldı.

KARARLI DURUŞMA

Isparta 1. Ağır Ceza MahkemesiDavanın kesin duruşmasında, tutuklu bulunmayan Emine Özgen dışında tüm sanıklar salonda hazır bulundu. Öldürülen Yüksel Ülperen’in eşi HımmKız çocuğu Gülşan ve başka bir suçtan tutuklu bulunan oğlu Mehmet Ülperen kendisi de davacı olarak duruşmada hazır bulundu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşma salonunda, sanık Tevfik Özgen’in eşi ile Yüksel Ülperen’in kız kardeşi sözlü olarak birbirleriyle alay ederken, mahkeme başkanı ikisini de salondan uzaklaştırdı.

İNCELEMEYE KARŞI KENDİSİNİ SAVUNMASI İSTEDİ

Savcıya göre sanıklar “Düşünce ve eylem birliğine katılarak cinayet işlemek” Hakim, suçun failleri olarak ayrı ayrı müebbet hapis cezası talebinde bulunduğunu belirterek, müşteki ve sanıkları bu mütalaaya karşı savunmaya davet etti.

Şikayetçinin avukatı Mehmet Ali Ertuğrul, fikre tamamen katıldıklarını belirterek, sanıkların cezalandırılmasını ve tutuksuz yargılanan Emine Özgen’in tutuklanmasını talep etti. Ümmü, Gülşen ve Mehmet Ülperen de sanıkların cezalandırılmasını talep ederek suç duyurusunda bulundu.

‘ÇOK ÖZÜR DİLERİM, ÖZÜR DİLERİM’

Sanık Bekir Özgen 2 sayfalık yazılı savunmasında “Yüksel amca silahını çekmeseydi ateş etmeyecektim. Olaydan dolayı çok üzgünüm, ailesinden özür diliyorum, af diliyorum.” Dedi.

Sanık Hüseyin Özgen, Yüksel Ülperen’i tabancayla vurduğunu ve bundan pişman olduğunu söyledi. Bayram Özgen olayla hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek beraat talebinde bulunurken, Tevfik Özgen de cinayetle hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek tahliye talebinde bulundu.

TÜM AİLEYE CEZA!

Adli komisyon sanıklara son sözlerinin ne olduğunu sordu. Hüseyin ve Bekir Özgen, “Ben pişman” demekle yetinirken, Bayram Özgen ve Tevfik Özgen “dedi”Suçlamaları kabul etmiyoruz” dedi.

Duruşma karar nedeniyle 20 dakika ertelendi. Aradan sonra mahkeme salonuna dönen hakim heyeti, sanıklar hakkında cezaları açıkladı. Bayram, Emine, Tevfik, Hüseyin ve Bekir Özgen hakkındaki mahkeme “Düşünce ve eylem birliğine katılarak kasten öldürme” Suçu işledikleri için onları ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Bekir Özgen kaza anında 18 yaşının altında olduğu için cezalandırıldı 15 yaşındayken Ancak sanıklara iyi hal indirimi uygulanmadı. Ayrıca sanıklardan 4’ü “Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet” Aynı suçtan Bekir Özgen’e 2’şer yıl hapis cezası verildi. 1 yıl 2 ay hapis Verilmesine karar verildi.

POLİSE TOKAT

Duruşmanın ardından sanık yakınları ile müştekiler mahkeme bahçesinde birbirlerine saldırmaya çalıştı. Pek çok polis parçaları ayırmakta zorlandı. Şikayetçilerden Gülşen Ülperen, kavga sırasında polis memuruna tokat attığı şüphesiyle tutuklandı. Kaza güçlükle sakinleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking