Cumartesi, Temmuz 27

Laiklik ve Özgürlük için Kadın Mitingi yapıldı: Özgür ve laik yaşayacağız

Miting alanında konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformu genel sekreteri Fidan Ataselim, şunları söyledi: “Kadınlar her gün erkekler tarafından öldürülüyor. Öldürülen kadınları ileri geri konuşarak suçlu hale getirmeye çalışıyorlar. Hatta bunu yapmıyorlar.” Açıklamalarıyla öldürülen kadınların anılarına saygı gösterin. Kadınlar kendilerini yaşatmaya çalışırken bir yandan da kadınları yaşatan 6284 sayılı Kanun hakkında konuşmalar yapıyorlar. “Ama söz veriyoruz sizi tüm meydanlardan ve tarihten yok edeceğiz, dedi.

KİŞİLİĞİMİZİ GÖZLEDİLER

“3 kuruş nafakamıza göz dikiyorlar” diyen Ataselim, “Özgürlüklerimiz ve eşitlik haklarımız konusunda elde ettiğimiz her türlü yasal düzenlemeye saldırıyorlar. Yıllar önce Medeniyet’ten hane reisi erkektir ibaresini kaldırmıştık” dedi. . Code’un artık amaçları onu geri getirmektir. Ne ailemize, ne canımıza, ne ülkeye.” “Lider getirmeyeceğiz” dedi.

HAKLARIMIZA SALDIRIYORLAR

Genç Feministler Federasyonu temsilcisi Güneş Akşahin, şunları söyledi: “Bir gün kızlar evlensin diyorlar, bir gün gerekirse kızlara aylık okul açacağız diyorlar. Ertesi gün 6284’ü ortadan kaldırırız diyorlar. Ertesi gün sivil koda saldırıyorlar. “Kadınlar öldürüldükçe yaşatmak yerine haklarına saldırmak istiyorlar.” “İttifak kurmuşlar. Ancak bunlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

ADALETSİZ DÜNYANIN SONU GELECEK

Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformunun genel temsilcisi Gülsüm Kav, şunları söyledi: “Bütün bu baskı ve yıldırma çabalarına cevabımız yeni örgütlenme alanları açmak olacaktır. Bu adaletsiz dünyaya son vereceğiz. Mücadeleye devam, uzun yıllar. Dünyanın her yerinde mücadele eden tüm kadınları yaşayın.”

Gösteri sırasında cezaevinden Gezi Mayını Özerden ve Çiğdem Mater tutuklularının mesajları okundu. Mine Özerden mesajında ​​şunları söyledi: “İnsan neyin iyi olduğunu, neyin doğru olduğunu, neyin güzel olduğunu bilmez. Aklı neyi kabul eder, neyi kabul etmez. Anlamlar tek bir kelimeyle sınırlı kalınca tehlike görünmez hale gelebilir”. . Laikliğin ve özgürlüğün ne olduğunu fısıldamalıyız. Bu şekilde %99,9 oranında birlikte olabileceğimizi düşünüyorum. %0,1’lik kesim birbirini gücendirmeyi göze alamaz. Tüm türlerimize selam olsun.” dedi. Çiğdem Mater, “Sevgili kadınlar, birlikte tarlalardan, meydanlardan, gecelerden çıkamayacağımız zamanların umuduyla çaresiz kaldığım Bakırköy’deki o muhteşem kalabalıkları hatırlıyorum.”

Fotoğraf: Vedat Arık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking