Cumartesi, Temmuz 27

Japonya depremzedelere 100 milyar yen tahsis edecek

Japonya Başbakanı Kishida Fumio, Ocak ayı başlarında çok sayıda depremin meydana geldiği Ishikawa’da depremzedeleri ziyaret etti.

Ishikawa üzerinde helikopterle seyahat eden Kishida, depremlerin ciddi hasara yol açtığı Noto Yarımadası’ndaki Suzu ve Wajima şehirlerindeki tahliye merkezlerini de ziyaret etti.

Toplantıda yerel yetkililer, depremzedelerin otellere yerleşme konusunda isteksiz olduklarını ve bölgede acil geçici konut ihtiyacının bulunduğunu Japonya Başbakanı’na bildirdi.

Kishida, hükümetin bölgedeki şehirlerde geçici konutlar kurmak da dahil olmak üzere depremzedelerin yaşam koşullarını iyileştirmek için her türlü çabayı göstereceğini söyledi.

Japonya başbakanı, hükümetin deprem mağdurları için 2023 mali yılı bütçe rezerv fonundan 100 milyar yen (690 milyon dolar) tahsis edeceğini duyurdu.

Kishida, bölgede arama kurtarma faaliyetlerine ve malzeme tedarikine katılan Öz Savunma Güçleri (QSD), itfaiye ve polis personeline teşekkür etti.

Rezerv fonundan sağlanan fonun, geçici konut inşaatı, altyapı onarımı, atık geri dönüşümü, balıkçılık ve tarım da dahil olmak üzere çeşitli projelerde kullanılması bekleniyor.


12 bin 443 bina hasar gördü

Ishikawa Eyaleti Valiliği’nden yapılan açıklamada, Ocak ayının ilk haftasında ülkenin batı kesimindeki Ishikawa Eyaleti ve bu bölgedeki Noto Yarımadası’nın kıyısında meydana gelen depremde can kaybının olmadığı bildirildi. 221’e yükseldi.

Açıklamada, 12 bin 443 binanın hasar gördüğü, 19 binden fazla kişinin tahliye noktalarında kaldığı ve 55 bin 500 ailenin altyapı hasarı nedeniyle su kesintisi yaşadığı belirtildi.

Açıklamada, bölge genelinde meydana gelen depremde yaralanan 1.015 kişinin tedavi altına alındığı, kendisinden haber alınamayan 24 kişi için ise arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Japonya Meteoroloji Ajansı’na (JMA) göre, 1-5 Ocak tarihleri ​​arasında Noto Yarımadası ve Ishikawa kıyısı açıklarında 5 ila 7 büyüklüğünde çok sayıda deprem meydana geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking