Cumartesi, Temmuz 27

İran akaryakıt istasyonlarına siber saldırıyla ilgili ABD ve İsrail’i suçladı

İran Petrol Bakan Yardımcısı Celil Salari, ülkedeki benzin istasyonlarının yüzde 60’ının siber saldırıya uğradığını bildirdi.

REKLAM

İran, dün benzin istasyonlarında kullanılan internet sistemine düzenlenen siber saldırıdan ABD ve İsrail’i sorumlu tuttu.

İran Petrol Bakanı Javad Ovci, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, “Siyonist ve ABD düşmanları, başka cephelerden vuruldukları için bu şekilde halka daha büyük zorluklar yaşatmak istiyorlar. Bu komplo derhal sona erecektir.” Dedi.

Benzer bir siber saldırının daha önceki yıllarda da yaşandığını hatırlatan Ovci, bazı akaryakıt istasyonlarının manuel olarak çalıştırıldığını kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reis, konuyla ilgili soruşturma yapılması talimatını verdi.

İran Petrol Bakan Yardımcısı Celil Salari, İran devlet televizyonuna verdiği röportajda, ülkedeki benzin istasyonlarının yüzde 60’ının siber saldırıya uğradığını bildirdi.

Salari, şöyle konuştu: “Benzin istasyonlarının yaklaşık yüzde 60’ında sorun yaşandı. Bu bölgede kullanılan internet sistemini kapattık. Vatandaşlarımıza çevrimdışı akaryakıt hizmeti manuel olarak veriliyor.” dedi. İranlı yetkili, sorunun çözümüne yönelik çabaların sürdüğünü kaydetti.

İran Petrol Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, sorun çözülene kadar vatandaşlardan acil durumlar dışında benzin istasyonlarına gitmemeleri isteniyor.

İsrail Ordu Radyosu da İsrailli hackerların İran’daki yakıt tedarik sistemine siber saldırı başlattığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking