Cumartesi, Temmuz 27

İngiltere’de VAR kayıtları açıklandı! Tüm hafta tartışılan konu çözüme bağlandıİngiltere Premier Lig

İngiltere Premier Lig Hakemler Birliği Başkanı Howard Webb ve eski futbolcu Michael Owen, açıklanan VAR kayıtları hakkında açıklamalarda bulundu.

TARTIŞMA YARATAN OLAY

  1. Dakikada skor hala 0-0 iken, Newcastle United oyuncusu Joe Willock topun dışarı çıkmasını engellemeye çalıştı ve ortasını yaptı. Uzak direğe topu alan Joelinton’ın kafa vuruşunun ardından top Gordon’un önünde kaldı ve Gordon topu ağlara gönderdi.

MAÇ HAKEMİ NE KARAR VERDİ?

Ekran_1

Hakem gol atılmasına karar verdi. Uzun bir VAR kontrolüyle topun elinden çıkmasını, Gabriel’e yapılabilecek olası faulü ve ofsayt kararını inceledi. VAR, golün geçerli olduğunu doğruladı.

Howard Webb’in YORUMU

0_Gordon-VAR

“Bu harika bir an. VAR’ın basket kararının bozulup bozulmadığını kontrol edebileceği 3 farklı pozisyon var. Top kale çizgisine çok yakın, dışarı çıkıyor mu gitmiyor mu? Orada bir yardımcı hakem var. Top çok hızlı değil, dolayısıyla ileriyi tüm kameralarımızdan daha iyi görüyor.

Topun kavisli olduğunu biliyoruz, dolayısıyla çizgiyi geçmiş olabilir ve dışarıda olduğuna dair kanıta ihtiyacımız var. Bu konumda değiliz. Sonra top geldiğinde Joelinton ve Gabriel tartışıyor. Bu bir faul olabilir.

VAR, görüntüdeki kanıtların bariz bir hata için inceleme önerecek kadar açık olmadığına karar verdi. Maç sonrası yaptığımız konuşmalar ve birçok analizde ortaya çıkan görüşler bunun subjektif nedenlerden dolayı doğru bir karar olduğunu gösteriyor diye düşünüyorum.

Bu, topun iki oyuncu arasından geçtiği olağandışı durumlardan biridir ve oyuncular birbirine çok yakın olduğu için topun Joelinton’dan ne zaman çıktığını tam olarak belirlemek gerçekten zordur.

Yani bir kez daha, topa en son dokunulduğunda Gordon’un ofsayt olduğuna dair kesin bir kanıt yok. VAR konuyu titizlikle inceledi ve golün engellenmesine yönelik müdahaleyi gerektirecek açık bir delil bulamadı. VAR tüm süreci doğru yönetti.

ARTETA’YA AĞIR ELEŞTİRİ: “UTANDIM”

0_JS303654697

Arsenal yöneticisi Mikel Arteta bu pozisyon hakkında şunları söyledi: “Bizim düşüncemize göre dünyanın en iyisi olan Premier Lig’de yaşananlar çok yazık. 20 yıldır bu ülkede yaşıyorum ve şimdi utanıyorum. Bu çok üzücü. utanç verici “Ve riske atılacak çok şey var. Burada her hafta inanılmaz şeyler yapmaya çalışıyoruz ve en üst seviyede olmaya çalışıyoruz.Yeterince iyi olmadığımızda ellerimi kaldırıp sorumluluğu alıyorum.Sonuç, bu seviyenin ve rekabetin yanından bile geçmiyor. Bu ligin ona ihtiyacı var. Bu durumun bir parçası olduğum için utanıyorum.” dedi.

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Isabelle Haak'a bir takım tatbikatlar verdiler!Isabelle Haak’a bir takım tatbikatlar verdiler!
Konyaspor'un maskotu kavga ederken çalan müzik herkesi şaşırttı!Konyaspor’un maskotu kavga ederken çalan müzik herkesi şaşırttı!
Hasan Arat'tan Rıza Çalımbay Açıklaması!Hasan Arat’tan Rıza Çalımbay Açıklaması!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking