Cumartesi, Temmuz 27

Filistin Sağlık Bakanı: Gazze’de sahra hastanelerine ihtiyaç var

Keyle, bir televizyon kanalına yaptığı ve Bakanlığın Facebook sayfasında yayınlanan açıklamasında Gazze’deki sağlık sektörünün durumuna ilişkin bilgi verdi.

Keyle, Gazze’deki hastanelerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için yakıt, elektrik ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu, saldırılar ve yakıt sıkıntısı nedeniyle 16 hastane ve 51 sağlık merkezinin hizmet dışı olduğunu söyledi.

Gazze’deki hastane yatak sayısının normal şartlarda bile yeterli olmadığını vurgulayan Keyle, saldırılarda 16 hastanenin hizmet dışı kalması ve 24 binden fazla kişinin yaralanmasının okunan yer sayısında büyük bir kıtlığa yol açtığını kaydetti. Gazze’deki hastanelerde. yataklar.

Hastaların steril olmayan ortamlarda, hastane koridorlarında ve telefon ışıkları altında ameliyat edildiğini öne süren Keyle, Gazze’de sahra hastanelerinin kurulması gerektiğini söyledi.

Keyle, dünya ve uluslararası kuruluşlara yaralıların Mısır’daki hastanelere gönderilmesi, Gazze’ye akaryakıt ve tıbbi malzeme girişinin sağlanması için harekete geçme çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking