Cumartesi, Temmuz 27

Çin’den Gazze mesajı: Zaman sınırlaması olmamalı

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) düzenlenen üst düzey İsrail-Filistin toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Gazze’de ateşkes için süre sınırlaması olmaması gerektiğini vurgulayan Vang, tüm tutukluların serbest bırakılması ve Gazze ablukasının kaldırılması çağrısında bulundu.

Vang ayrıca Mısır’da Refah sınırında insani yardım sevkiyatlarının beklediğini, en kısa sürede Gazze’ye yeni yardım göndereceklerini söyledi.

Uluslararası toplumun, BM Genel Kurulu ve BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarını eksiksiz bir şekilde uygulaması ve bağımsız bir Filistin devletinin bir an önce kurulmasını sağlaması gerektiğini vurgulayan Vang, şöyle konuştu: “Filistin ve İsrail’in barış içinde bir arada yaşamasının tek yolu budur.” dedi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlük “insani ara” verilmesine ilişkin anlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00’de (08.00 GMT) yürürlüğe girdi.

İsrail ile Hamas arasındaki “insani arabuluculuk” anlaşması kapsamındaki esir değişimi anlaşması kapsamında Gazze Şeridi’nde biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk olmak üzere 61 İsrailli tutuklu serbest bırakıldı. Şu ana kadar İsrail hapishanelerindeki 180 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakıldı.

Katar, 27 Kasım’da Hamas ile İsrail arasındaki arabuluculuk çabaları sonucunda “insani duraklamanın” 2 gün daha uzatıldığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking