Cumartesi, Temmuz 27

Canlı bağlantıdaki o an dikkat çekmişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı’ya böyle sordu: ‘O nasıl oluyor?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk insanlı uzay görevini başarıyla tamamladıktan sonra evlerine dönen Alper Gezeravcı ve ailesini, İstanbul’dan Ankara’ya gelişlerinde Esenboğa Havalimanı’nda kabul etti.

KENDİNİ ERDOĞAN’A SUNDU

Gezeravcı, resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) geçirdiği 18 gün boyunca yanında taşıdığı Türk bayrağını ve üzerinde “Türkiye’nin ilk insanlı uzay görevi” yazan atkıyı hediye etti.

Türk bayrağını takdim eden Gezeravcı, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanım, 29 Nisan 2023’te İstanbul’da, halkımızın büyük teveccüh gösterdiği TEKNOFEST’te, bizi milletimize duyurmuş ve bu kutsal emaneti bizlere, milletimizin huzurunda teslim etmiştiniz. Bütün halkımız, bize verdiğiniz bu kutsal emanetle kendimizi orada bulduk.” “Kendimizi çok daha güçlü hissettik. Yüksekte taşıdığımız bayrağımızla değil, bizi yücelten bayrağımızla orada görevimizi yerine getirme şansımız oldu. Sunduğunuz fırsatlar için size tüm Türkiye adına minnettarım. Gelecek nesillerimize ilham kaynağı olacak açtığınız bu yolda bizlere yol gösterin.” dedi.

“Geri kalanı da gelecektir, umarım”

Bayrağı teslim alan Erdoğan, “Bu artık bizim uzaylı bayrağımızdır. Uzaydaki Türk bayrağıdır” dedi. Şaka yaptı: “Umarım gerisi gelir.” dedi.

“HATTA BİRAZ HAVA SİRKÜLASYONU…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la 22 Ocak’taki canlı bağlantı görüşmesini anlatan Gezeravcı, şöyle konuştu: “Dışarı çıkar çıkmaz, istasyon içerisinde hava sirkülasyonu olmasa bile olduğunuz yerde kalmalısınız. Biraz daha yüksekteyseniz, “Yerde, orada kalacaksın. Ama o küçük hava dolaşımı bile, deyim yerindeyse, birinin ağzından verdiği nefestir. ” “Hatta sana hareket etme ivmesi bile veriyor. Çok hafifsin.” dedi.

Gezeravcı, canlı bağlantı sırasında mikrofonun yukarı doğru hareket ederken neden aşağı doğru hareket ettiğinin sorulduğunu dünyaya döndükten sonra öğrendiğini belirterek, şöyle konuştu: “Mikrofon elimin ivmesiyle elimden ayrıldığından beri devam ediyor. ne kadar ivme kazanmış olursa olsun, ona karşı koyabilecek, direnebilecek ve onu tutabilecek bir yer çekimi yok, “İvmeyi durduracak bir hava kütlesi yok” dedi.

O ANLARI ANLATTI

Erdoğan, “Peki o Dragon’da benimle konuşmanız bittikten sonra yukarıya doğru bir hareket oldu. Bu nasıl olabilir?” Soruya yanıt veren Gezeravcı, “Zaten bir yere gitmemek için ayaklarımla tutunuyordum. Ayak parmaklarımın ufak bir hareketiyle yukarı doğru ivme kazandım.” o cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da Gezeravcı’ya “Bunu kendi isteğinle mi yaptın?” diye sordu. diye sordu. Gezeravcı: “Evet.” o cevapladı.

Kaynak: AABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
5 milyonluk hastane soygunu!  Kanser hastalarının umudunu böyle çaldılar5 milyonluk hastane soygunu! Kanser hastalarının umudunu böyle çaldılar
Eski eşinin yanında birini görünce kıskançlıktan çıldırdı!  Önce rehineleri aldı, sonra...Eski eşinin yanında birini görünce kıskançlıktan çıldırdı! Önce rehineleri aldı, sonra…
    Anne-kızın seçimdeki rakipleri: Anne-kız seçimlerde rakip: “O beni aldatıyor, ben de onu aldatıyorum”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking