Cumartesi, Temmuz 27

Bengisu Avcı “Avrupa Buz Yüzme Şampiyonası”nda üçüncü oldu

Ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, şampiyonaya 27 ülkeden sporcunun katıldığını söyledi.

Bengisu Avcı, 50 metre kelebek ve 50 metre kurbağalama kategorilerinde yarıştığını anlattı.


“Yaş grubu madalyalarının ardından yüzme finallerine yükseldim ve ülkemi Avrupa üçüncülüğüne taşıdım. İlk defa bu branşta Avrupa madalyası kazandık. ‘Fırtına ve yağmur vardı’ olmasına rağmen çok çalıştım. kışın denizdeyken hâlâ antrenman yapıyordum.’

Avcı, Romanya’da hava sıcaklığının 1 ile 3 derece arasında, havuz sıcaklığının ise 4 derece olduğunu söyledi.


“Yüzerken ellerimiz ağrıyor, çenemiz ağrıyor. Soğuğa alışmak için çok çalışmanız gerekiyor. Normal antrenman havuzları 25 derece iken bu branşta 3-4 derecede aynı performansı göstermemiz gerekiyor. Zihinsel ve fiziksel olarak hazır değilim, çok tehlikeli. Bu ay Yeni Zelanda’da “Cook Strait” kursu da var. Ayrıca Mart ayında Tallinn’de yapılacak Dünya Buz Şampiyonası’na da katılacağım. Zorlu bir sezon beni bekliyor. .Yarışmanın kuralları normal yüzmeden farklıdır.Su çok soğuk olduğu için atlamak yerine suyun içinden başlıyoruz.Takıntı yapamıyoruz,su altına giremiyoruz,ellerimiz ıslak,kaçınmamız gereken bir boardumuz var. buz “Merdivenler var ve detaylı sağlık kontrollerinden geçiyoruz.”

İngiltere ile Fransa arasında Manş Denizi’ni yüzerek geçen en hızlı Türk kadını olan ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, bu süreçte kendisine destek olan takım arkadaşlarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking