Cumartesi, Temmuz 27

AYM’nin Can Atalay hakkındaki ikinci ‘ihlal’ kararını da Yargıtay “hukuki” bulmadı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) avukat Şerafettin Can Atalay hakkında verdiği ikinci ihlal kararının hukuki değerinin bulunmadığını, dolayısıyla Anayasa’nın 153/6 maddesini ihlal ettiğini açıkladı. Madde çerçevesinde uygulanabilecek bir kararın bulunmadığını belirterek, Anayasa Mahkemesi kararına uymama kararı verdi.

AYM’NİN İKİNCİ ‘HUKUK İHLALİ’ KARARI

Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi tarafından ikinci kez verilen “kanun ihlali” kararına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamu gücünün işlem, işlem ve ihmallerinin Anayasaya uygunluğu konusunda kesin ve bağlayıcı karar verme yetkisi münhasıran Anayasa Mahkemesine aittir. Bu bağlamda Anayasa Mahkemesi, bir hak ve özgürlüğün Anayasaya aykırı olduğuna karar verdiğinde, Bireysel başvuru yoluyla temel ilkeler ihlal edilmişse, böyle bir kararın Anayasaya veya hukuka uygun olup olmadığına hiçbir merci karar veremez.” Sonuç olarak, alt mahkemenin kendi görev alanına giren dosyayı Yargıtay’a göndermesiyle başlayan ve Yargıtay’ın Anayasa hükümlerini göz ardı ederek verdiği bir kararla şekillenen süreç, açıkça Anayasa metnine aykırı olup, dolayısıyla başvurucunun bireysel başvurusunda “Seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişilik özgürlüğü ve güvenliği hakkı ihlal edilmiştir.”

Can Atalay’ın dosyası daha sonra Yargıtay’a gönderildi.

Keşfetmek

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Süleymani'nin mezarı yakınında patlama!  Çok sayıda ölüm varSüleymani’nin mezarı yakınında patlama! Çok sayıda ölüm var
Site otoparkında iğrenç görüntü!  Tam 1,5 ton Site otoparkında iğrenç görüntü! Tam 1,5 ton
Sosyal medyadaki tuzak büyüyor! Sosyal medyadaki tuzak büyüyor! “Senin şerefini lekeleyeceğim, ahlaksız”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking