Cumartesi, Temmuz 27

Avrupa’daki 4 Starbucks şubesinden biri Türkiye’de

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye’deki Starbucks şubelerinde protestolar sürüyor. Türkiye’de 676 Starbucks şubesi bulunmaktadır.

REKLAM

Hamas saldırısının ardından İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava, kara ve deniz operasyonları sürüyor. Türkiye’de İsrail karşıtı gösteriler ve protestolar yaşanıyor.

Ayrıca İsrail ürünlerini ve İsrail’i destekleyen şirketlerin ürünlerini boykot etme çağrıları da gündemde. Bu şirketlerden biri de ABD merkezli kahve zinciri Starbucks’tır. AK Parti gençlik kolları çeşitli illerdeki Starbucks şubelerinde oturma eylemleri düzenledi. Starbucks ayrıca siyasi tartışmalarda da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Peki Türkiye’de kaç Starbucks şubesi var?

Türkiye’deki şubelerini Starbucks web sitesinden görebilirsiniz. Şubeler özellikle İstanbul’da yoğunlaşmıştır. İstatistiki veriler toplayan Statista’ya göre 2023 yılı üçüncü çeyreği itibarıyla Avrupa’da 2.794 Starbucks şubesi bulunuyor. Bunların 676’sı Türkiye’de bulunuyor. Avrupa’daki Starbucks şubelerinin %24,2’si Türkiye’de bulunmaktadır. Bu da Avrupa’daki her dört şubeden birinin Türkiye’de olduğu anlamına geliyor.

Avrupa’da en fazla Starbucks şubesine sahip ülke, İngiltere olarak bilinen Birleşik Krallık’tır. Bu ülkede 911 şubesi var. Avrupa’daki üç şubeden biri bu ülkede. Türkiye, İngiltere’nin hemen ardından geliyor.

Şubelerin %57’si İngiltere ve Türkiye’de bulunuyor

İki ülkedeki toplam şube sayısı 1.587 olup, bu da Avrupa’daki Starbucks şubelerinin %57’sinin İngiltere ve Türkiye’de olduğu anlamına geliyor.

AB’nin en kalabalık dört ülkesinden Fransa’da 238, İspanya’da 157, Almanya’da 151 ve İtalya’da 31 Starbucks şubesi bulunuyor. Birçok ülke, kahvehaneleri ve yerel kültürü korumak için Starbucks şubelerine mesafe koyuyor.

İstanbul’da birbirine çok yakın olan Starbucks şubeleri dikkat çekiyor. Şubeler aynı zamanda ağırlıklı olarak çalışma alanı olarak da kullanılmaktadır.

Ümit Özdağ’dan iktidarda Starbucks eleştirisi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Starbucks’ın siyasi tartışmalarında sıklıkla yer alıyor. Özdağ, hükümet üyeleri Starbucks’ı protesto ederken hükümeti İsrail ile ticarete devam etmekle eleştiriyor.

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hızla arttı.

Askeri analistlerin “yakın tarihin en yıkıcı, en kanlı ve en ölümcül saldırıları” olarak tanımladığı İsrail saldırılarının üzerinden üç ay geçti. Hamas kontrolündeki Gazze’de Sağlık Bakanlığı verilerine göre saldırılarda ölenlerin sayısı yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 23 bini aştı. Birleşmiş Milletler verilerine göre 1,9 milyon yerinden edilmiş insan var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking