Cumartesi, Temmuz 27

2000’den önce yapılan binaların tamamı riskli kabul edilebilir

Bakan Özhaseki, Örnek İlçesi Kentsel Dönüşüm Projesi yararlanıcılarıyla Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde iftar yemeği verdi.

Burada konuşan Özhaseki, Anadolu’nun çok güzel bir coğrafyada yer aldığını ancak bu coğrafyanın kusurlarından birinin de nifak merkezlerinin hiçbir zaman bitmemesi olduğunu söyledi.

Bu ülkeye zarar verenlerin hep aynı olduğunu belirten Özhaseki, şöyle konuştu: “Her şeyden önce yurt dışındaki ülke bu ülkenin ayağa kalkmasını, güçlü olmasını değil, aklının başına gelmemesini istiyor.” dedi.

Özhaseki, önceki bakanlık döneminde hendek eylemleri sırasında teröristlerin tahrip ettiği yerlere giderek buralarda evleri yeniden inşa ettiğini anlattı.


“Deprem siyaset üstü bir konudur”

Depremlerin coğrafyanın kusurlarından biri olduğunu belirten Özhaseki, son 100 yılda denizde ve karada meydana gelen yıkıcı deprem sayısının 231 olduğunu söyledi.

Her yıl 2 veya 3 yıkıcı depremin meydana geldiğine işaret eden Özhaseki, yalnızca karada meydana gelen deprem sayısının 60’ın üzerinde olduğunu ve 130 bin kişinin öldüğünü söyledi.

“Her ay 10-15 bin konut teslim etmeye devam edeceğiz, gece gündüz çalışacağız. ‘Nereye yaptılar, kime verdiler, en fazla AK Partililere verdiler, onlara dağıttılar’ akrabalar .’ Emin olun, bunu duymak çok rahatsız edici.” Özhaseki, depremin siyaset üstü bir konu olduğunu vurguladı.

Özhaseki, bu soruları soranları yaptıkları çalışmaları göstermeye davet ettiğini ancak davetine kimsenin gelmediğini söyledi.


“2000’den önce yapılan tüm binalar riskli sayılabilir”

2000 yılından önce yapılan tüm binaların riskli kabul edilebileceğini belirten Özhaseki, 2000 yılından sonra deprem yönetmeliğinin değiştiğini söyledi.

Özhaseki, müteahhitlerin ya da evi yapanların arsanın rölövesini doğru tespit etmesi halinde, yapılan evlerin sağlam sayılabileceğini belirterek, “2000 yılından önce yapılan tüm evlerimizi değiştirip dönüştürmeliyiz.” Dedi.

Başkentteki 25-40 yıllık evlerin bir an önce değişmesi gerektiğini vurgulayan Özhaseki, şöyle konuştu: “Biz hazırız, net bir açıklama yapıyorum. Hangi partiden bakanlıklara gelirse gelsin, emrinizdeyim.” sonuna kadar A partisi, B partisi fark etmez. Lütfen değiştirelim. Çünkü deprem geldiğinde “Parti, din, inanç, mezhep fark etmez zamanın. Hepimizi alıp götürür, Allah esirgesin.” dedi.

Bakan Özhaseki, 7 yıl önce Hatay’a gittiğini, mevcut belediye başkanının kendisine kentsel dönüşüm izni vermediğini, deprem nedeniyle o mahallede binlerce kişinin öldüğünü anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking